Panna Cotta

4-6 Personen

Zutaten:

500g Sahne

1 Vanilleschote

50g Zucker

2 Blatt Gelatine

Karamell sirup oder frische Fruechte

 

Zubereitung:

  1. 2 Blatt Gelatine in kaltem Wasser einweichen. 500g Sahne in einen Topf geben. 1 Vanilleschote laengs aufschlitzen, das Mark herauskratzen  und zusammen mit der Schote und 50g Zucker zur Sahne geben. Langsam erhitzen und 15 Minuten leicht koecheln lassen.
  2. Den Topf vom Herd ziehen und Vanilleschote herausnehmen. Eingeweichte Gelatineblaetter  tropfnass in der Topf geben, unter staendigen Ruehren aufloesen. Sahne in 4-6 kleine Glaeser fuellen und im Kuehlschrank in 3-4 Stunden fest werden lassen.
  3. Feste Sahnecreme mit Karamellsirup order Fruechten servieren.

 

 

4-6 persons

ingredients:

2 cups of cream

1 vanilla pot

1/4 cup of sugar

2 sheets gelatine

caramelsirup or fresh fruits

 

Preparation:

  1. Soak 2 sheets gelatine in cold water. Put 2 cups of cream in a pot. Slice the vanilla pot and scrap the core out and add it together with the whole vanilla pot and 1/4 cups of sugar to the cream. Heat slowly and let it simmer for 15 minutes.
  2. Remove the pot from the heat and take the vanilla potout of it. Put the soaked sheets of gelatine dripping wet in the pot and stir it to dissolve completely. Fill the cream in 4-6 small glasses and let it soldifie in the fridg for 3-4 hours.
  3. Serve it with caramelsirup or fruits.